Gradovi

Božović: Nasilniku oduzeti oružje i udaljiti iz porodice

Opoziciona Demokratska stranka smatra da bi država trebalo agresivnije da deluje protiv nasilnika u porodici, i to oduzimanjem opružja nasilniku u slučaju legalnog posedovanja, kao i njegovo momentalno udaljavanje iz porodice na dve nedelje, izjavio je danas poslanik DS Balša Bozozvić.

BEOGRAD – Opoziciona Demokratska stranka smatra da bi država trebalo agresivnije da deluje protiv nasilnika u porodici, i to oduzimanjem opružja nasilniku u slučaju legalnog posedovanja, kao i njegovo momentalno udaljavanje iz porodice na dve nedelje, izjavio je danas poslanik DS Balša Bozozvić.

On je novinarima u Skupštini rekao da će DS uložiti amandmane koji su usaglašeni sa udruženjima koja se bave problemom nasilja u porodici, te da će u zavisnosti od prihvatanja tih amandmana odlučiti o glasanju za predloženi zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

Donošenje zakona o sprečavanju nasilja u porodici i izmene Krivičnog zakonika, kaže, jesu samo prvi korak, navodeći kao veliki problem i to što se veliki broj slučajeva nasilja u porodici ne prijavi.

Navodeći da svake nedelje jedna žena bude ubijena u porodičnom nasilju, Božović navodi da je pitanje za parlament kako može da pomogne u ohrabrivanju žena da nasilje prijave.

Govoreći o teškom položaju žena koje su ekonomski zavisne i koje često obavljaju više poslova za koje su manje plaćene od muškaraca, Božović kaže da danas u Srbiji postoji “društvo robinja” i da to mora da se menja.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh