Gradovi

Britanija ispituje video koji je objavila IS

LONDON – Britanija ispituje najnoviji video snimak koji je objavila ektremistička organizacija Islamska država (IS) o počiniocima napada izvedenih u Parizu 13. novembra, izjavila je danas portparolka britanskog premijera Dejvida Kamerona.

Na video snimku je izrečena očigledna pretnja Birtaniji, pored toga što su prikazane navodne fotografije i poslednje izjave devet pripadnika IS, koji su učestvovali u terorističkim napadima u Parizu 13. novembra, u kojima je ubijeno 130 ljudi, preneo je Rojters.

„U procesu smo ispitivanja najnovijeg propagandnog video snimka, koji predstavlja naredni korak užasne terorističke grupe kojoj očigledno opada moć“, izjavila je portparolka premijera Kamerona novinarima.

Predsednik Francuske Fransoa Oland izjavio je ranije danas da neće dozvoliti da bilo kakva pretnja utiče na odlučnost u borbi protiv terorizma.

Oland je, govreći nakon što je ektremistička organizacija Islamska država (IS) objavila video snimak o počiniocima napada izvedenih u Parizu 13. novembra prošle godine, rekao da je zbog pretnje zatražio da produži vanredno stanje u zemlji, preneo je AP.

„Nijedna pretnja neće dovesti do pauze u Francuskoj u onome što mora da preduzme protiv terorizma. I ako sam preduzeo korake da produžim vanredno stanje, to je zbog toga što sam svestan pretnje i da je nećemo priznati“, poručio je Oland.

Ekstremistička grupa Islamska država objavila je u nedelju video snimak na kome su prikazane navodne fotografije i poslednje izjave devet njenih pripadnika, koji su učestvovali u terorističkim napadima u Parizu 13. novembra, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Video snimak je postavljen na zvanični kanal IS „Telegram“ i pokazuje neke od navodnih napadača u kamuflažnoj opremi u pustinji pre napada u Parizu.

„Ovo su poslednje poruke devet lavova kalifata koji su mobilisani iz svojih jazbina, kako bi celu državu Francusku bacili na kolena“, rekao je narator na snimku.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh