• Gradovi

  Bugarska: Autoput odblokiran, mećava traje

  SOFIJA – Na autoputu na istoku Bugarske, gde je noćas, zbog snežne oluje i lančanog surdara, nekoliko stotina automobila bilo blokirano, večeras je ponovo uspostavljen saobraćaj.

  Kako je saopštilo bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, u oblasti Burgasa, na autoputu Trakija, odblokirano je oko 350 vozila, a oko 250 ljudi je evakuisano i smešteno u obližnja naselja, prenela je agencija BTA.

  Evakuisani, među kojima su i majke sa decom, kao i jedna trudnica, smešteni su u Karnobatu i vrtićima u Aitosu i Burgasu.

  Do zastoja je došlo usled lančanog sudara u kojem je učestvovalo do 35 automobila i jedan kamion, koji su blokirali put.

  Regionalni guverner Burgasa Vulčo Čolakov proglasio je vanrednu situaciju u tom regionu, a premijer Bojko Borisov održao je sastanak kriznog štaba na kojem su učestovali zvaničnici ministarstva unutrašnjih poslova, odbrane, saobraćaja i vatrogasne službe.

  BTA takođe prenosi da je u oblasti Varne, zbog lančanog sudara u kome je učestovalo 11 automobila i dva kamiona, bio zatvoren za saobraćaj autoput Hemus.

  Vremenske prilike u severoistočnoj Bugarskoj su i dalje teške, a u nekim oblastima napadalo je 55 sm snega.

  Foto Tanjug/J. Pap, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com