Svet

Burkina Faso: U napadu Al Kaide ubijene 22 osobe

Prema prethodnom bilansu, u napadu u gradu Uagadugu ubijeno je 20 osoba.

Bezbednosne snage oslobodile su više od 120 osoba, i ubile tri pripadnika Al Kaide posle napada te terorističke organizacije na hotel, čiji su gosti vrlo često strani državljani, rekao je ministar unutrašnjih poslova Simon Kompaore.

„Oslobođeno je 126 osoba, među kojima je ranjeno najmanje 33. Ubijena su trojica džihadista – jedan Arapain i dva Afrikanca“, rekao je Kompaore.

U kontranapadu na hotel učestvovale su bezbednosne snage Francuske i Burkine Faso.

Kompaore je kazao da je u toku juriš policije na jedan hotel u blizini hotela Splendoid, iz koga je oslobođeno 126 ljudi.

Svetske agencije ranije su javile da je Al Kaida preuzela odgovornost za napad.

pariz terorizam

Odgovornost za napad je preuzela Al Kaida u islamskom Magrebu poručivši da je to „osveta Francuskoj i nevernom Zapadu“, navela je grupa za nadzor SITE sa sedištem u SAD.

Francuski ambasador u Burkini Faso Žil Tibo saopštio je da je u prestonici uveden policijski čas, a da je ambasada formirala krizni štab za svoje građane u toj zemlji, nekadašnjoj francuskoj koloniji.

Oland osudio napad

Predsednik Francuske Fransoa Oland osudio je danas „gnusan i kukavički napad“ islamista na restoran i hotel u prestonici Burkine Faso u kome je poginulo 20, a povređene su 33 osobe.

Francuske snage pružaju pomoć snagama Burkine Faso, navedeno je u saopštenju iz predsedničke kancelarije, preneo je AFP.

Oland je izrazio svoju punu podršku predsedniku Burkine Faso (Rošu Marku Kristijanu) Kaboreu, navedeno je u saopštenju.

Odgovornost za napad je preuzela Al Kaida u islamskom Magrebu poručivši da je to „osveta Francuskoj i nevernom Zapadu“, navela je grupa za nadzor SITE sa sedištem u SAD.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh