Gradovi

Čakrabarti: Reforme u Srbiji primer za ceo region

Čakrabarti: Reforme u Srbiji primer za ceo region

LONDON – Srbija je u poslednjih 18 meseci ili dve godine pokazala da može da bude primer drugim zemljama koliko reforme mogu i nakon krize da budu uspešne, izjavio je danas predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti.

„Srbija je postala dobar model ekonomskih reformi. Dok su se mnoge zemlje zaglavile u procesu tranzicije, Srbija je u poslednjih 18 meseci ili dve godine intenzivirala reforme, i pokazala šta može da se uradi i u takvoj situaciji“, rekao je Čakrabarti novinarima na marginama Investicionog samita EBRD u Londonu.

Navodeći šta je Srbija dobro uradila, on je pomenuo nastavak privatizacije, napredak u sektoru energetike i transporta, a zatim i ulaganja u mala i srednja preduzeća koja bi trebalo da budu kičma ekonomije.

„I investiciona klima tse u Srbiji popravlja, što dokazuje i bolji plasman na Duing biznis listi. A to nije slučajno , nego je rezultat reformi. Potrebno nam je vše takvih primera kakav je Srbija. Srbija vodi na tom putu i zato ćemo još investirati“, poručio je on.

Čakrabarti je naveo i da su strukturne reforme proces koji nema kraj, to je proces evolucije, učenja, ali je uvek važan i trbalo bi uvek unapređivati klimu. U tom smislu, Srbija bi, kako je rekao, trebalo da teži da sa sadašnjeg 59. mesta na listi Duing biznis, uđe u prvih 30 u narednih godinu dve.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh