Novosti online

Цариници запленили „ролекс” вредан 13.000 долара

Цариници су на београдском aеродрому „Никола Тесла” спречили илегалан унoс луксузног ручног сата „Rolex Daytona white dial” у Србију, саопштено је из Управе царина. Луксузни сат, чија је вредност процењена на готово 13.000 долара, са собом је носио четрдесетпетогодишњи српски држављанин који је допутовао из Амстердама у Београд.

„Одмах по слетању, путник се упутио ка тзв. „зеленом контролном пролазу“ намењеном за путнике који немају ништа да пријаве за царињење. Цариници су ипак одлучили да прегледају његов пртљаг, те су тако приликом детаљне контроле међу његовим личним стварима пронашли и поменути луксузни сат који је био упакован у оригиналну кутију”, наводи се у саопштењу.

На београдском аеродрому откривање скупоцених сатова у пртљагу путника који долазе из иностранаства није реткост, па је само током прошле године било неколико сличних случајева. „Због тога подсећамо домаће путнике да за своје личне потребе у Србију без плаћања дажбина могу унети робу у вредности до 100 евра, док се предмети чија вредност прелази наведени износ морају пријавити”, објашњава се у саопштењу Управе царина.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh