Gradovi

Čavušoglu negira informacije o srpskim snajperistima

BEOGRAD/AMSTERDAM – Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu danas je, u susretu sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem, negirao postojanje službenih informacija o tome da snajperisti srpskog porekla pružaju podršku Kurdima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Čavušoglu, koji se sa Dačićem sastao na marginama neformalnog sastanka šefova diplomatija EU i zemalja kandidata, najavio je da će srpska strana biti blagovremeno obaveštena ukoliko tursko ministarstvo inostranih poslova dođe do drugačijih saznanja, dodaje se u saopštenju.

Turska štampa nedavno je pisala da su, navodno, srpski snajperisti angažovani na strani kurdske organizacije PKK i da su neki od njih zarobljeni na jugoistoku Turske. Turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala odbacio je početkom ove nedelje te tvrdnje.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je, na marginama tog skupa u Amsterdamu, razgovarao i sa šefom hrvatske diplomatije Mirom Kovačem.

Na sastanku sa novoizabranim hrvatskim ministrom zaključeno je da se nastave dalji razgovori o jačanju saradnje na bilateralnom i regionalom planu, dodaje se u saopštenju.

Foto Tanjug/S. Ilić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh