• Južna Srbija

  Cela Evropa se takmiči u Nišu

   

  Internacionalne Erasmus igre će se ove godine održati u Nišu, a trajaće od 18. do 21. maja. Preko 250 stranih studenata iz svih delova Evrope sastaće se na jugu Srbije kako bi se takmičili u jednom od najvećih evropskih sportskih takmičenja namenjenim studentima. Organizaciju takmičenja u Nišu podržala je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i EU info kutak Niš.

  Ova manifestacija će zvanično početi „Paradom zastava“, 18. maja u 16 sati, kada će se svi učesnici okupiti na Trgu kralja Milana i ispred EU info kutka započeti svoju šetnju kroz grad sa zastavama zemalja koje predstavljaju na svojim leđima. Svečano otvaranje Internacionalnih Erasmus igara će biti održano na amfiteatru nišavskog keja sa početkom od 18 sati.

  U subotu i nedelju takmičari će se nadmetati u futsalu, basketu 3×3, odbojci i tenisu. Svi mečevi odigraće se na terenima OŠ „Dušan Radović“ u Nišu i trajaće od devet do devetnaest sati. Događaj će biti otvoren za sve  koji bi želeli da prisustvuju mečevima. Igre će zvanično biti zatvorene 21. maja svečanim događajem na Viniku, gde će se najboljim učesnicima uručiti pehari i medalje.

  Kao deo Internacionalnih Erasmus igara, biće organizovan i Responsible Party, program koji je razvijen u partnerstvu sa kompanijom Pernod Ricard, koji ima za cilj povećanje svesti o štetnosti prekomernog konzumiranja alkohola kroz edukaciju i prevenciju.  Responsible Party se primenjuje već 8 godina, kroz njega je prošlo nešto manje od 400.000 studenata, dok je nezavisna dvogodišnja naučna evaluacija ukazala na efektivnost ove inicijative. Dok promocija odgovorne konzumacije alkohola ostaje u fokusu ove inicijative, kroz implementaciju party-ja sve veći akcenat se stavlja i na druge aspekte održivosti.

  Organizator ovih igara je studentska organizacija – Erasmus Student Network Niš. Grad Niš je tek četvrti grad u Evropi koji će biti domaćin Internacionalnih Erasmus igara nakon Krakova, Milana i Porta. Svrha ove manifestacije je kulturološka razmena kroz sportska takmičenja, kao i promovisanje zdravog načina života.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com