Gradovi

CG: Sutra nastavak rasprave i glasanje o poverenju vladi

Protest opozicije u Podgorici

PODGORICA – Crnogorski parlament nastaviće sutra raspravu o poverenju vladi premijera Mila Đukanovića, posle čega će uslediti glasanje.

Prvi dan rasprave obeležila je razmena optužbi između, sada već bivših koalicionih partnera DPS-a i SDP-a.

Premijer Milo Đukanović poručio je da nakon ove sednice više neće biti mesta za one koji su se, kako je rekao, navikli da istovremeno budu i vlast i opozicija, misleći pritom na SDP, preneli su podgorički mediji.

Na drugoj strani, lider SDP-a Ranko Krivokapić tvrdi da ova vlada traži podelu parlamenta, poslušnike, a ne poslanike.

Đukanović, koji je poručio da je kriza u odnosima partnera u vladajućoj koaliciji (DPS- SDP) kulminirala ocenama da je vlada tehnička i da je njeno trajanje politički racionalno do trenutka donošenja odluke o pozivu NATO za otpočinjanje pristupnih pregovora sa Crnom Gorom.

Zbog toga je, istakao je on, i pokrenuo pitanje poverenja vladi.

„Sled političkih događaja pojačao je nepoverenje u odnosima DPS-SDP. Ovakvo nekonzistentno funkcionisanje vlasti tolerisao sam samo zarad dobijanja pozivnice za NATO“, istakao je Đukanović, naglašavajući da je poseban kamen spoticanja u odnosima sa SDP-om bio na polju značajnih investicija.

Da bi vlada opstala, potrebno je da je podrži većina poslanika od ukupnog broja, odnosno 41 poslanik. Vladajuća većina ima 44 poslanika, od kojih su pet iz SDP-a, manje članice vladajuće koalicije.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh