Gradovi

Čija partijska knjižica kadrira po javnim preduzećima?

BEOGRAD – Čija partijska knjižica kadrira po javnim preduzećima i za vreme koje vlasti je bilo partijskog zapošljavanja, pitanja su oko kojih su danas polemisali predstavnici SNS i opozicije u skupštinskoj raspravi o predloženom zakonu o javnim preduzećima.

Pošto je poslanik SDS Blagoje Bradić rekao da je partijska knjiživa SNS danas glavni uslov za zapošljavanje, šef naprednjaka u republičkom parlamentu Zoran Babić nabrojao je imena kadrova iz DS koji su za vreme vlasti te stranke bili u upravnim odborima raznih preduzeća.

„Šta je kandidovalo Božidara Đelića i Dragoslava Šumarca za UO Građevinske direkcije Srbije, ako ne članstvo u stranci? Šta je kandidovalo Dušana Petrovića u UO „Srbijavode“, ako ne članstvo u stranci? Neko ima selektivno pamćenje, pa pamti samo ono što mu odgovara“, primetio je Babić.

Babić je pitao i šta je kandidovalo Biserku Živković u UO „Službeni glasnik“ ako ne rodbinska pripadnost sa predsednikom tadašnje vlade.

„Šta bi bilo da je Lončareva (Zlatibor, ministar zdravlja) supruga u nekom upravnom odboru? Pa skandal par ekselans. Supruga bivšeg premijera je po vama mogla da bude u UO ‘Službenog glasnika’. Prvo se pogledajte u ogledalo pre nego što nekoga kritikujete“, rekao je Babić.

Babić je rekao da ne govori paušalno i u prilog tome pokazao rešenja Vlade Srbije iz 2004. godine o imenovanjima u raznim upravnim odborima.

Ministar privrede Željko Sertić rekao je da je bivša vlast ostavila dug u javnim preduzećima, pa je u 2014. godine ukupan iznos garancija i dugova za javna preduzeća bio 2,2 odsto BDP.

„Plan ove vlade je da taj nivo u ovoj godini bude pet puta manji, znači 0,5 odsto“, rekao je Sertić.

Foto Tanjug, O. Toskić (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh