Gradovi

Crnoja tužbama preti medijima i novinarima

ZAGREB – Ministar branitelja Mijo Crnoja zapretio je medijima tužbama zbog afera iznetih poslednjih dana o njegovom prebivalištu i nasilništvu.

U saopštenju iz jegovog kabineta su saopštenjem odlučno opovegnuti medijski napisi koji su, kako se navode, doveli u pitanje integritet i čast ministra Crnoja.

„Sve što je proteklih dana izgovoreno u medijskom prostoru u vezi mnistrovog stambenog pitanja, navodnog nasilničkog ponašanja te nepoštovanja pravne države, ovim putem najodlučnije demantujemo“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je kabinet ovlašćen da saopšti da će ministar branitelja zatražiti krivičnu i materijalnu odgovornost svih izdavača i novinara koji su učestvovali u, kako se navodi, u skandaloznoj i sramotnoj harangi.

„Cela ta kampanja zapravo je usmerena na razbijanje saradnje nezavisne liste Most i Domoljuvne koalicije, te na rušenje Vlade Hrvatske“, navodi se u saopstenju.

Ranije danas iz istog ministarstva je saopšteno da Crnoja nikada nije tražio izradu registara „aresora i izdajnika“, te da to svakako neće biti prioritet rada tog ministarstva, iakoje on to uradio u više navrata pre i posle izbora u Saboru, a u tome ga je podržao i vicepremijer Tomislav Karamarko, koji i lider HDZ, stranke iz koje Crnoja potiče.

Do naglog obrta došlo je, konstatuju hrvatski mediji, nakon što je nezavisna lista Most izvršila snažan pritisak na HDZ i bezuslovno zahtevala smenu ministra Crnoju.

Kako su medijima saopštili izvori iz Mosta predsednik HDZ Karamarko odugovlači s tom odlukom, ali da Most ne namerava da popusti.

„Oko Crnoje nema kompromisa. Most traži njegovu smenu jer se radi o osobi koja ima previše afera i nikako ne može obavljati ministarsku dužnost“, navodi sagovornik iz Mosta.

Karamarko je najavio je u utorak da će razgovarati s ministrom branitelja o medijskim tvrdnjama, te da ako je pogresio biće sankcionisan.

U međuvremenu Crnoja ne odgovara na novinarske pozive, a potpredsednik SDS S Milord Pupovac je poručio da, ako je sve što se piše o Crnoji istina, moraju reagovati oni koji su nadležni za nadzor zakonitosti i po službenoj dužnosti pokrenuti postupak.

„Budući da je vlada izabrana na način na koji je izabrana i da je program vlade donesen na način na koji je donesen, ne čudi me da se ovakve stvari događaju“, rekao je Pupovac te potvrdio da o slučaju Crnoja namerava sutra da razgovara sa zastupnikom nacionalnih manjna.

Foto Tanjug, Z. Žestić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh