Svet

Čurkin: Nije vreme za optuživanja

„To je neukusno i nije vreme za optuživanja. Treba da intenziviramo zajedničke političke napore u rešavanju sirijske krize“, rekao je Čurkin pred početak konsultacije u Savetu bezbednosti UN o Siriji.

vitalij curkin

Najveće kritike na račun Rusije uputio je britanski ambasador pri UN Metju Rajkroft.

„Rusija treba da se zapita ko je odgovoran za obustavu pregovora u Ženevi. Da Rusija radi svoj posao i bombarduje položaje džihadista iz Islamske države, onda bismo efikasnije sarađivali“, rekao je Rajkroft.

Rusija od 30. septembra 2015. bombarduje položaje džihadista u Siriji, dok Zapad optužuje vlasti u Moskvi da više gađaju položaje sirijske opozicije pošto podržavaju sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Savet bezbednosti UN održaće večeras konsultacije s izaslanikom UN za Siriju Stafanom de Misturom koji ambasadore 15 zemalja treba da obavestiti o svojoj odluci da suspenduje mirovne pregovore o Siriji, koji su 29. januara počeli u Ženevi.

Da Mistura je nedavno rekao da će biti napravljena pauza u indirektnim mirovnim pregovorima sirijskih vlasti i opozicije. Izaslanik je negirao da je reč o neuspehu, i naglasio da će pregovori biti nastavljeni 25. februara.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh