Gradovi

Dačić i Moskoso za unapređenje saradnje

Dačić i Moskoso za unapređenje saradnje

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je danas zahvalnost šefu diplomatije Gvatemale Karlosu Moralesu Moskosu zbog principijelnog stava te zemlje o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci našem stavu u sprečavanju prijema Kosova u međunarodne organizacije.

„Srbija podržava teritorijalni integritet Gvatemale kao što Gvatemala podržava teritorijalni integritet Srbije“, rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka u Palati Srbija.

Na sastanku je dogovoreno da je neophodan redovan dijalog na svim nivoima, i u tom smislu, da se uspostavi mehanizam političkih konsultacija potpisivanjem Memoranduma o razumevanju između dva Ministarstva spoljnih poslova.

Ministri su konstatovali da Srbija i Gvatemala, uprkos postojanju bilateralnih i prijateljskih odnosa, saradnja u privrednoj, kulturnoj, obrazovnoj oblasti zaostaje za realnim mogućnostima dve zemlje.

S tim u vezi, kako je saopšteno iz Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je obavestio da je procedura u vezi sa razmenom imena ulica po srpskom i gvatemalskom dobitniku Nobelove nagrade za književnost, sa naše strane privedena kraju i da će uskoro jedna ulica u prestonici nositi ime Migela Anhela Asturijasa.

Dačić i Moskoso su potpisali Sporazum između vlada dve zemlje o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša i najavili da će uskoro biti potpisani sporazumi o ukidanju viza za sve građane.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh