Gradovi

Dačić sa Dolom o holandskom predsedavanju EU

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Holandije Hendrik Gerit Kornelis van den Dola koji mu je predstavio prioritete holandskog predsedavanja Savetom Evropske unije u prvoj polovini 2016. godine.

Dol je Dačića obavestio o najvažnijim susretima na visokom nivou koji će biti održani u Amsterdamu i preneo da očekuje učešće Dačića na Neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova država članica Evropske unije i kandidata koji će biti održan 5. i 6. februara 2016, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je i izneo uverenje da će Holandija nastaviti da podržava Srbiju u otvaranju novih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom i dodao da prioritete holandskog predsedavanja Srbija prepoznaje kao važna pitanja koja treba rešavati, a Srbija će u tom procesu biti konstruktivan partner.

Sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi u usponu, bez otvorenih pitanja. Posebno su istakli da postoji prostor za njihovo dalje unapređenje u oblasti ekonomske saradnje.

Foto Ministarstvo spoljnih poslova/ Ognjen Stevanović

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh