Gradovi

Dačić: Srbija želi da očuva poziciju vojne neutralnosti

Dačić: Srbija želi da očuva poziciju vojne neutralnosti

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u razgovoru sa delegacijom Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti Parlamentarne skupštine NATO, da Srbija nema ambiciju da postane članica NATO i želi da očuva poziciju vojne neutralnosti.

On je ponovio opredeljenje za razvojem partnerske saradnje sa Severnoatlantskom organizacijom, kroz raspoložive mehanizme i aktivnosti u okviru programa Partnerstvo za mir, navodi se u saopštenju MSP.

Dačić je ukazao na važnost nesmanjenog prisustva KFOR na KiM, kao ključnog garanta bezbednosti u pokrajini. Posebno je apostrofirao značaj bezbednosnih garancija NATO da takozvane Kosovske bezbednosne snage, neće imati pristup severu KiM, bez saglasnosti KFOR. U tom smislu, on je istakao veoma važnu ulogu koju KFOR ima u implementaciji Briselskog sporazuma.

Dačić je ponovio posvećenost Srbije unapređenju regionalne saradnje u cilju očuvanja trajnog mira i stabilnosti u regionu.

Na sastanku je bilo reči o unutrašnjim i spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, evropskim integracijama, saradnji sa NATO kroz program Partnerstvo za mir, izazovima sa kojima se suočavamo u kontekstu migratorne krize, kao i o pitanjima regionalne saradnje.

Delegaciju koja boravi u Srbiji su predvodili potpredsednik Parlamentarne skupštine NATO lord Tom Majkl Džopling i izvestilac Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti i potpredsednica Bundestaga Ula Šmit. Takođe, u delegaciji su bili i ugledni parlamentarci iz država članica NATO i partnerskih država, navodi se u saopštenju.

Preview

IVICA DACIC

Slide

IVICA DACIC

Slide

IVICA DACIC

Slide

IVICA DACIC

Slide

IVICA DACIC

Slide

IVICA DACIC

Slide

IVICA DACIC

Slide

IVICA DACIC

IVICA DACIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh