• Gradovi

  Danas konsultacije o nastavku konstitutivne sednice Skupštine Kosova

  Predsedavajući konstitutivnom sednicom Skupštine Kosova, najstariji poslanik Adem Mikulovci sazvao je za danas drugi konsultativni sastanak predstavnika političkih stranaka u Skupštini Kosova na kojem će se razgovarati o nastavku konstitutivne sednice.

  Mikulovci je prethodno odbijao da održi konsultacije, ali je posle četvrtog neuspešnog nastavka konstitutivne sednice, uprkos protivljenju pokreta Samoopredeljenje, čiji je poslanik za danas sazvao sastanak.

  U konsultacijama neće učestvovati predstavnici Samoopredeljenja, dok su predstavnici koalicije okupljene oko Demokratskog saveza Kosova, prema izjavi šefa poslaničke grupe Avdulaha Hotija najavili dolazak na sastanak.

  Koalicija okupljena oko Demokratske partije Kosova (DPK) je u četiri navrata odbila da učestvuje na sastancima koje je, kako su tvrdili, u suprotnosti sa poslovnikom o radu Skupštine, zakazivao predsedavajući Mikulovci.

  Potpredsednik DPK Memlji Krasnići izjavio da očekuje da se na konsultacijama predstavnika političkih stranaka sa Mikulovcijem postigne saglasnost o datumu nastavka konstitutivne sednice.

  Inače jedino pobedničkoj koaliciji oko DPK, prema Ustavu i odluci Ustavnog suda iz 2014. godine pripada pravo da predlože predsednika Skupštine Kosova.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com