Gradovi

Danas ugovor VMA i RFZO

BEOGRAD – Ugovor RFZO i VMA o lečenju civila u toj ustanovi za ovu godinu biće potpisan danas, prenosi RTS.

Profesor doktor Ranko Raičević sa VMA rekao je za tu televiziju da je potpisivanje ugovora posle Nove godine uobičajena procedura.

„Ovo nije nikakav sukob na relaciji RFZO i VMA, oni nama obaveze izmiruju redovno“, rekao je Raičević i dodao da su interesi VMA i RFZO da se ugovor nastavi.

Dodao je i da VMA i njeni lekari i medicinsko osoblje ne dele pacijente na civilne i vojne i da se nikada nije desilo da su vratili nekog.

Prema njegovim rečima, ovog trenutka od 780 ležećih pacijenta 500 čine osiguranici RFZO.

„Svi će biti primljeni i zbrinuti na adekvatan način“, rekao je Raičević, precizirajući da za lečenje na VMA osiguranici RFZO moraju da imaju uput.

Pojedini mediji pisali su proteklih dana da je rukovodstvo VMA naložilo načelnicima klinika da smanje broj prijema civilnih pacijenata u toj ustanovi, jer je prošle gotine u toj ustanovi lečeno 25 odsto pacijenata više koji nisu ugovoreni sa RFZO i za koje lečenje nije plaćeno.

Po ugovoru RFZO i VMA 40 odsto pacijenata na VMA mogu da budu civili, a ukoliko VMA poveća obim posla i primi više pacijenata, kao što se dešavalo i prethodnih godina, praviće se aneks ugovora o naknadnom plaćanju, navodi RTS.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh