• Gradovi

  Danas: Više od 70 javnih ličnosti uz Vuka Jeremića u osnivanju Narodne stranke

  Proglas podrške osnivanju Narodne stranke, koju je ranije najavio Vuk Jeremić, potpisalo je više od 70 javnih ličnosti, advokata, lekara i bivših ambasadora, piše list Danas u izdanju za petak, 13. oktobra.

  Prema nezvaničnim saznanjima lista, gradjani Srbije će na štandovima u većim gradovima od subote, 14. oktobra moći da potpišu Proglas podrške.

  U Proglasu se navodi da Srbija prolazi kroz duboku moralnu, društvenu, ekonomsku i političku krizu, tehnološki i ekonomski zaostaje za zemljama u okruženju i svetom, te da „siromaštvo i nedostatak perspektive predstavlja ključne probleme društva“.

  Po navodima lista, Proglas su potpisali dramski pisac Siniša Kovačević, bivši sudija Ustavnog suda Svetozar Čiplić, advokati Borivoje Borović, Vladimir Gajić i Vladimir Vučinić, istoričar Čedomir Antić, književnik Vladimir Kecmanović.

  Medju potpisnicima Proglasa su i bivši ambasador Radivoj Cvetićanin, Milovan Božinović, Maja Mitrović, Uglješa Zvekić i Vladimir Petrović.

  Podršku Narodnoj stranci dali su i plivač Milorad Čavić, pisac Marko Vidojković, radijski voditelj i glumac Marko Stepanović, režiser Ivan Jović i učesnik petooktobarskih demonstracija Ljubisav Djokić, poznatiji kao Džo Bagerista.

  Proglas su potpisali i glumac Bane Tomašević, književnik Gojko Tešić, režiser Predrag Gaga Antonijvić, univerzitetski profesori Aleksandar Jovanović, Čedomir Maksimović, Goran Obradović i književnih Vuk Krnjević.

  Jeremić je ranije rekao da će 22. oktobra biti Osnivačka skupština Narodne stranke, kao „snažna opozicija aktuelnom režimu“.

  „Od 22. oktobra u zvaničnom punom smislu postojaće Narodna stranka stranka političkog centra koja će pokušati da premosti neke od podela u našem društvu, pre svega podelu na gradjansko i nacionalno“, kazao je Jeremić i dodao da je verovatnije da bude na čelu stranke, nego da ne bude.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com