• Kultura

  Dani Gamzigradske banje

   

  U subotu, 29.09.2018. biće održani 3. Dani Gamzigradske banje.

  Iz bogatog programa ove kulturno-turističke manifestacije izdvajamo sadržajan  muzičko- scenski program koji počinje u 17:00 sati nastupom Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac “, a nastavlja se lutkarskom predstavom „Agencija za roditelje“ Dramske sekcije OŠ „Desanka Maksimović“ . Nastupiće i Folklorni ansambl  Grada Zaječara kao i Folklorna sekcija društva Roma Zaječar.Koncert mladog , talentovanog pevača Igora Gmitrovića predviđen je u 18:30.

  Od 20:00 poznati zaječarski književnik Saša Jelenković čitaće poeziju iz svoje nove knjige ,  biće priređena izložba o istorijatu Gamzigradske banje kao i izložba slika ovdašnjih akademskih slikara.

  Na programu je i takmičenje u pripremanju riblje čorbe kao i  izložba tradiconalne trpeze,a  biće organizovan i zajednički štand Turističke organizacije grada Zaječara i Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj banji, na kome će biti izloženi suveniri i flajeri. Takođe, biće i sportskih aktivnosti:Turnir u malom fudbalu i takmičenje u ribolovu.

  Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ , Mesna zajednica Gamzigradska banja, Sportski savez i Turistička organizacija Grada Zaječara, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com