Gradovi

Delta Holding u 2015. imala profit od 5,44 milijarde dinara

BEOGRAD – Kompanija Delta Holding ostvarila je prošle godine ukupan prihod od 53,24 milijarde dinara, dok je operativni profit te kompanije u 2015. iznosio 5,44 milijarde dinara, izjavio je danas izvršni potpredsednik za operativne poslove te kompanije Dejan Jeremić.

On je, predstavljajući rezultate poslovanja Delta Holdinga u 2015. godin istakao da je njegova kompanija protekle godine u budžet Srbije uplatila 10,8 milijardi dinara, što je, kako je rekao, nekoliko procenata više nego pretprošle.

Jeremić je naveo da je najveći deo prihoda Delta Holdinga ostvaren u oblasti agrara, i to 53 odsto i istakao da je Delta Agrar zabeležio i rast izvoza- na 59,1 miliona evra, što je 11,5 odsto više nego 2014, a da su najviše izvozili žitarice, sveže meso, vodu, jabuke.

„Ova godina nešto je posebno za nas, 25 godina je kako postojimo, trajemo, prilagođavamo se i uvodimo nove trendove na tržištu Srbije, a uspešno poslovanje i ostvareni profit od 5,44 milijarde dinara obeležilo 25 godišnjicu postojanja kompanije“, rekao je Jeremić.

Dodao je da vedre boje novog vizuelnog identiteta kompanije, u znaku tangrama različitih boja, poručuju da Delta ima ambiciozne planove i podsetio da je njegova kompanija društveno odgovorna i da je protekle godine organizovala 284 humanitarne akcije za 45.209 korisnika i da je za to odvojila 1,15 miliona evra.

Rekao je i da Delta Holding gradi svoju drugu zadužbinu- Centar za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu, za koju je postavljen kamen temeljac novembra 2015. i da očekuje da u maju preda ključeve gradonačelniku Kragujevca.

„Delta učestvuje i u projektu „Jačanje porodice“ u saradnji sa Udruženjem „Dečje selo“ iz Sremske Kamenice, radi se o ojačavanju biološke porodice, podržali smo 112 porodica, u ovom trenutku brinemo o 303 dece, a 2015. uložili smo 2,75 miliona dinara za tu decu, a takođe, veliki broj zaposlenih Delta holdinga uključio se u akciju Treći roditelj, skoro svi pomažemo deci kojoj je pomoć potrebna“, rekao je Jeremić.

Naveo je da je 2015. hotel Kraun Plaza ostvario 81.139 noćenja, da je otvoreno 16 objekata u 15 gradova – novi lanac Juhor dućana, kao i da su Delta siti tržni centri u Beogradu i Podgorici imali 15,3 miliona posetilaca.

Jeremić navodi da će Delta Holding nastaviti da ulaže u nekretnine, da je u planu izgradnja nove, „zelene“ poslovne zgrade, što je investicija od 29,1 milion evra, Delta planeta- investicija od 200 miliona evra koja otvara 4.000 radnih mesta, hoteli Interkontinental u Ljubljani i Beogradu, a ističe da ulaganja u poljoprivredu daju za pravo da misli da će tekuće godine Delta imati povećanje izvoza.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh