Novosti online

Делта продала тржне центре

Компанија „Делта холдинг” продала је два велика шопинг центра „Делта сити” у Београду и Подгорици за 202,8 милиона евра. Нови власник тржних центара је „Хипроп инвестмент” – највећи афрички фонд специјализован за улагања у овакве објекте. Како су за „Политику” потврдили у пи-ар служби „Делте”, новац добијен од ове трансакције биће уложен у велике грађевинске пројекте које је прошле недеље најавио Мирослав Мишковић приликом обележавања 25 година компаније.

По његовим речима то је изградња четири велика објекта – две пословне зграде, хотел „Интерконтинентал” и велики шопинг мол „Делта планет”. Према речима Мишковића, у ове пројекте у следећој години требало би да буде уложено 250 милиона евра.

Како је наведено на званичном сајту овог инвестиционог фонда од укупне трансакције за „Делта сити Београд” издвојено је 127,8 милиона евра. Од те суме 112 милиона је исплаћено „Делти”, а са 15,8 милиона евра подмирен је текући кредит. „Делта Сити Подгорица” је плаћен 75 милиона евра. „Делти” је припало 60,1 милион евра, а остатак од 14,8 милиона дато је за исплату кредита. Власништво у оба тржна центра држаће новоформирана компанија „Хистед” са седиштем у Великој Британији. У наредних годину дана у њихово име тај посао ће обављати „Делта”.

Овим практично најпознатији трговински центри у Београду остају без домаћих власника. Прошле године је и највећи конкурент „Делта ситија” – „Ушће шопинг центар” добио страног власника. У децембру је једну трећину власништва у компанији „МПЦ пропертис”, у већинском власништву Петра Матића, купила компанија „Атербури Јуроп” чији је оснивач јужноафричка компанија „Атербури груп”. Од 2008. сувласник ове компанија Петра Матића је америчка инвестициона банка Мерил Линч.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh