Gradovi

Dikaprio bi da glumi Putina, nude mu da igra Lenjina

BERLIN – Američki glumac Leonardo Dikaprio, koji briljira u avanturističkom trileru „Povratnik“, za koji je dobio Zlatnog glubusa i nominaciju za Oskara, izjavio je da bi voleo da glumi ruskog predsednika Vladimira Putina.

U intervjuu koji je dao nemačkom listu Velt am zontag povodom premijere „Povratnika“ u Nemačkoj, 41-godišnji glumac je rekao da bi to bila njegova dosad najveća uloga.

„Putin je veoma, veoma, veoma interesantan. Voleo bih da ga glumim“, rekao je Dikaprio, dodavši da bi trebalo snimiti više filmova o ruskoj istoriji koja je bogata događajima dostojnim Šekspira.

„Lenjin bi, takođe, bila interesantna uloga, a voleo bih da glumim i Raspućina“, naveo je on.

Dikaprio je imao priliku da se upozna sa ruskim predsednikom iz prve ruke: on i Putin su se sreli na konferenciji o ugroženim sibirskim tigrovima koja je održana 2010. u Sankt Peterburgu.

Holivudski glumac, kome se sa ulogom neustrašivog trapera Hjua Glasa konačno, nakon pet nominacija, ozbiljno smeši nagrada Američke filmske akademije, opisao je sebe tokom posete Rusiji kao „napola-Rusom“, dok ga je ruski predsednik nazvao „mužikom“ (istinskim muškarcem).

U međuvremenu, ruski filmski studio „Lenfilm“ saopštio je da priprema film o Vladimiru Iljiču Lenjinu, te da bi Leonardo Dikaprio mogao da glumi vođu Oktobarske revolucije.

Ruski reditelj Vladimir Bortko je, sa svoje strane, poručio da bi voleo da snimi film s Leonardom Dikaprijem.

„To je sjajan glumac koji može da glumi šta god poželi. Sa zadovoljstvom bih snimio film s njim u glavnoj ulozi“, naveo je on.

AP Photo/Riccardo De Luca

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh