• Gradovi

  Dimu Dimovu „Zoranov brk“ četvrte večeri festivala

  ZAJEČAR – Četvrte večeri 25. Dana Zorana Radmilovciha u Pozorištu Timočke krajine izveden je komad „Jedan Džekson viška“ Dramskog teatra “Račo Stojanov” iz Gabrova u Bugarskoj, po tekstu Artura Nufilda i u režiji Nevene Miteve koji je oduševio zaječarsku publiku.

  Publika je uzivala u ovoj komediji situacije, smejala se i aplaudirala iz scene u scenu.

  Ogroman trud celog ansambla posetioci su nagradili dugim i snažnim aplauzom na kraju izvođenja, dok je žiri odlučio da „Zoranov brk“ dodeli Dimu Dimovu.

  „Prijatno sam iznenađen i svakako nisam očekivao ovu nagradu. Zaječarska publika je divna i bilo je lepo igrati za njih večeras ovde. Prvi put, ne i poslednji, nadam se!“, izjavio je Dimov povodom nagrade.

  Nevena Miteva, reditelj komada i upravnik teatra u Gabrovu, izrazila je zadovoljstvo zbog gostovanja u Zaječaru i najavila da će zaječarsko pozorište gostovati na Međunarodnom pozorišnom festivalu u Bugarskoj sledeće godine.

  Ona je podsetila da je Dramski teatar „Račo Stojanov“učestvovao na Danima Zorana Radmilovića 2004. godine te da su upoznati sa likom i delom legendarnog glumca čije ime nosi maifestacija.

  „Ovo gostovanje predstavlja nastavak jedne uspešne i plodne saradnje ova dva teatra“, dodala je Miteva.

  Pete večeri 25. Dana „Zorana Radmilovića“ u Zaječaru na programu je predstava „Sinovi umiru prvi“, koju je po tekstu Mate Matišića u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banja Luci režirao Marko Misirača.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com