Gradovi

Direktor Matematičke gimnazije o prijemu mladih matematičara

BEOGRAD – Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović je danas, povodom toga što se mladi matematičari nisu pojavili na balkonu Starog dvora, rekao da je to bio nesporazum koji je, kako je dodao, u međuvremenu bespotrebno preuveličan.

„Radilo se o nesporazumu koji je u međuvremenu bespotrebno preuveličan, a u nekim slučajevima potpuno nepotrebno je dobio i političku konotaciju, čemu zaista nema mesta“, rekao je Ognjanović koji je danas o tome razgovarao sa predstavnicima Grada Beograda.

Istakavši da Matematička gimnazija ima tradicionalno veoma dobru saradnju sa Gradom Beogradom, on je rekao da ne sumnja da je Grad Beograd imao dobru nameru koja „zbog brzine možda nije bila realizovana onako kako bismo svi voleli“.

„Ne možemo negirati činjenicu da je zaista postojala dobra volja gradskih čelnika jer su deca na finalnoj vaterpolo utakmici, i to na poziv grada, bila gosti zamenice predsednika Skupštine grada i jedne od najvažnijih osoba u gradskom Fondu za mlade talente, Andree Radulović“, rekao je Ognjanović, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

On je naglasio da će Grad Beograd ove godine biti ključni učesnik obeležavanja 50 godina Matematičke gimnazije što je, kako je dodao, ranije dogovoreno i što dovoljno govori o odnosu grada prema toj školi.

„Danas smo finalizirali dogovor da sva nagrađena deca, a njih samo u našoj školi ima više od 20, kao i drugi nagrađivani na reprezentativnim takmičenjima budu gosti grada tokom predstojećih Dana Beograda“, rekao je Ognjanović.

Rekavši da se nesporazumi događaju, on je naglasio da je najvažnije to što postoje dobra volja i razumevanje i što će deci biti odato priznanje za njihove uspehe.

„To je i Gradu Beogradu i nama ipak najvažnije“, zaključio je Ognjanović koji je razgovarao sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, gradskim menadžerom Goranom Vesićem i zamenicom predsednika Skupštine Grada Andreom Radulović.

Foto Tanjug, D. Peternek

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh