Novosti online

Директор Железаре Смедерево разговарао са амбасадором Кине

СМЕДЕРЕВО – Директор Железаре Смедерево Петер Камараш разговарао је данас са амбасадором Народне Републике Кине у Србији Ли Манчангом о предстојећим активностима у процесу преузмања српске фарбике од стране новог власника, компаније Хестил, саопштила је Железара Смедерево.

Камараш је подсетио да је церемонија потписивања уговора била значајан догађај за Железару, али да прави посао тек предстоји. Он је истакао да сарадња са представницима Хестила већ увелико постоји и да ће следеће недеље представници Железаре посетити фабрику у Кини.

„Стратешки посматрано уз финансијска улагања Хестила и нову технологију производње коју доносе, ова куповина ће представљати бенефит и за Србију и за Хестил. Ми се већ годину дана боримо са тешким условима на тржишту и новом власнику смо представили изазове са којима смо се сусрели у Смедереву, а од њих сада очекујемо решења,„ рекао је он. Први заједнички корак је повећање производње и друга Висока пећ је јуче кренула са радом. Следећи корак је смањење трошкова производње, нове инвестиције и увођење нових производа које ћемо имати у понуди. На крају, мислим да је од великог значаја довести младе људе, успоставити сарадњу универзитета у Србији и Кини и дати им могућност да овде раде и обезбеде себи квалитетан живот” рекао је Камараш.

Амбасадор је истакaо да очекује да суштинска сарадња почне у наредних месец дана и да се нада плодним резултатима. Он је захвалио Камарашу што је учествовао у преговорима око ове приватизације: „Ваше искуство и познавање локалних прилика је од великог значаја и ви сте кључна личност у овој сарадњи, од које зависе наши резултати”, рекао је он.

Овом приликом Ли Манчанг је обишао постројења Висока пећ и Челичана како би се ближе упознао са процесом производње челика у Смедереву, наводи се у саопштењу. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh