Gradovi

Direktori u Srbiji optimistični, očekuju rast

Na Kopaonik biznis forumu predstavljeni rezultati godišnje PricewaterhouseCoopers ankete koja se sprovodi među generalnim direktorima u svetu.

KOPAONIK – Poslovni lideri u Srbiji su optimističniji od kolega u svetu i 86 odsto njih veruje da će ostvariti rast u narednih godinu dana, pokazuje anketa “Prajsvoterhaus kupersa” koja je večeras predstavljena na Kopaonik biznis forumu.

Vladislav Cvetković iz Prajsvoterhaus kupersa je rekao da je kod naših direktora prisutan malo veći optimizam nego u svetu.

Istraživanje pokazuje da 31 odsto generalnih direktora u Srbiji misli da će u narednih 12 meseci doći do pojačanog privrednog rasta u svetu i 95 odsto njih očekuje rast prihoda kompanije u naredne tri godine.

Za generalne direktore u Srbiji tri najveće opasnosti po poslovanje su socijalna nestabilnost – 86 odsto, geopolitička kriza – 81 odsto i preopterećenost propisima – 79 odsto.

Anketa je sprovedena u periodu od septembra do decembra 2015. i obuhvatila 1.409 generalnih direktora iz 83 zemlje, uključujući i 42 direktora iz Srbije.

Reč je o uspešnim firmama sa velikim prihodima koje su uglavnom privatne i bave se finansijskim uslugama, informacionim tehnologijama, potrošačkom industrijom i uslugama.

Razgovori su obavljeni sa direktorima vodećih kompanija u Srbiji koje su ostvarile više od sedam milijardi dolara prihoda.

Takođe, 40 odsto direktora u Srbiji očekuje da će povećati broj zaposlenih, 29 odsto da će taj broj ostati isti i 31 odsto njih da će smanjiti broj radniika.

Preview

VLADISLAV CVETKOVIC I BRANKA RAJICIC

Slide

BRANKA RAJICIC

Slide

VLADISLAV CVETKOVIC

Slide

VLADISLAV CVETKOVIC I BRANKA RAJICIC

VLADISLAV CVETKOVIC I BRANKA RAJICIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh