• Gradovi

  Djilas: Tačno je da mi prete hapšenjem ako se kandidujem

  Nekadašnji gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Djilas izjavio je da su tačne informacije da mu prete hapšenjem ako se na predstojećim beogradskim izborima kandiduje za gradonačelnika.

  „Mogu da kažem da je informacija koja se pojavila u medijima tačna i da način na koji mi je preneta govori koliko je ova vlast bahata. I koliko misle da će zauvek biti vlast. Znam šta sam i kako sam u životu radio i potpuno sam miran i spokojan. Pogadja me samo kada progone moje saradnike i prijatelje, kada nevine ljude drže u pritvoru mesecima“, rekao je Djilas u intervjuu za „Nedeljnik“.

  On je kazao da se zalaže za jednu opozicionu kolonu za beogradske izbore i da će sugradjani najviše uticati na njegovu odluku o načinu angažovanja na tim izborima.

  „Treba da se udruže svi koji ni pod kakvim uslovima ne bi ušli u koaliciju sa SNS-om“, rekao je Djilas.

  On je ocenio da će „Beogradjani surovo kazniti one kojima je interes stranke i broj odborničkih mesta važniji nego da Beograd krene u drugom smeru“.

  „U svakom slučaju, i ako jesam i ako nisam kandidat za gradonačelnika, mogu da govorim šta mislim da treba da se radi u Beogradu. Kao što sam napisao šta mislim da treba da radimo u srpskoj ekonomiji“, rekao je Djilas.

  Djilas je kazao da je odlučio da koliko može pomogne da se propadanje Beograda zaustavi. „Najveći uticaj na to kako ću se angažovati imaju moji sugradjani, koji mi svakog dana prilaze na ulici sa željom da mi nešto poruče“, rekao je Djilas.

  Naveo da ne može da podržava „one koji su vodeći Beograd od njega napravili nebezbedan grad u kome su kriminalci gospodari života i smrti“.

  „Ne podržavam one koji hoće da potroše stotine miliona i milijarde para gradjana na projekte poput metroa koji vodi ‘iz nigde u nigde’, grada na vodi koji je trebalo već da bude gotov, a u kome osim kafane i šetališta nema ničega… Ne podržavam one koji su zaustavili gradnju vrtića i škola i zamenili je gradnjom šoping-centara, one koji su ukinuli besplatne udžbenike, pomoć penzionerima, zaustavili projekat izgradnje centra za autističnu decu u Denkovoj bašti“, rekao je Djilas.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com