Novosti online

Ђорђевић и Чепурин: ВС ће ускоро ојачати своје капацитете

Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином и том приликом исказао захвалност руској страни због снажне подршке нашим спољно-политичким приоритетима, саопштено је из Министарства одбране.

Ђорђевић је нагласио да пуноправно чланство Србије у Европској унији представља наш стратешки циљ, али да ће Србија у сопственом интересу наставити да води самосталну спољну политику. Министар је пренео саговорнику да Србија доследно спроводи политику војне неутралности и да наше активно учешће у Програму Партнерство за мир никако не представља аспирацију за пуноправним чланством наше земље у НАТО-у.

Констатовано је да је сарадња у области одбране у сталном успону и да је достигла висок ниво општих и политичких односа две пријатељске земље, као и да је у наредном периоду потребно задржати континуитет посета високог нивоа. Такође, саговорници су се сагласили да је сарадња интензивирана и по квантитету и по квалитету, као и да ће тај тренд бити задржан и убудуће.

Исказано је обострано задовољство због недавног заседања Српско-руске радне групе за војно-техничку сарадњу, као одличног показатеља да се односи интензивирају и у области војно-економске сарадње, што ће допринети да Војска Србије ускоро ојача своје одбрамбене капацитете, истиче се у саопштењу.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh