Gradovi

Drugi „Savamala book fest“ od 5. do 8. maja u Mikser hausu

BEOGRAD – Drugi „Savamala book fest“ biće održan od 5. do 8. maja u Mikser hausu, u organizaciji „City Magazine Belgrade“ i „Makarta“ i uz podršku „Baileys Srbija“.

Mikser haus će se od 5. do 8. maja pretvoriti u knjižaru, biblioteku, čitaonicu, striparnicu, radionicu, gde će posetioci imati priliku da prelistaju, pročitaju i po specijalnim cenama sniženim do 20 posto kupe izdanja više od 50 izdavača.

Tokom četiri dana festivala publika će imati priliku da na drugačiji i nov način iskusi kulturu čitanja i knjige, upozna se sa nesvakidašnjim naslovima domaćih i stranih pisaca, otkrije mlade, neafirmisane autore i učestvuje u bogatom pratećem programu u vidu tribina, radionica, kao i odabranom večernjem muzičkom programu, najavio je „Mikser“.

Festival će otvoriti ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine Dragan Velikić, a nakon otvaranje biće organizovan razgovor o bestseleru „Moja borba“ Karla Uvea Knausgora i o hit romanu „Tvoj sin, Huckleberry Finn“ Bekima Sejranovića.

Dan kasnije planiran je program pod nazivom „Rokenrol na papiru“, 7. maja biće reči o „interaktivnom čitanju knjiga“ i o „Gubitnicima sa asfalta – od Bukovskog do Tauera“.

Najavljena je i promocija knjige „Drugo lice Vizantije“ Radivoja Radića, a o stripu i književnosti govoriće strip autori Pavle Zelić i Milan Jovanović.

Poslednjeg dana manifestacije biće održan prvi dečji „Festival šonjavka“, nastao po popularnom serijalu knjiga „Dnevnik šonjavka“.

Radno vreme festivala 5. i 6. maja je od 12 do 22 časa, 7. maja od 10 sati do ponoći i 8. maja od 10 do 20 sati.

Jednodnevna ulaznica za „Savamala book fest“ je 150 dinara.

Preview

SAVAMALA BOOK FEST

Slide

SAVAMALA BOOK FEST

SAVAMALA BOOK FEST

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh