Novosti online

Држава ће учинити своје, грађани да мисле о осигурању имовине

КОВАЧИЦА – Србију наредних дана очекују падавине од 60 литара по квадратном метру, због чега ће бити урађена анализа најугроженијих тачака, одржан састанак оперативног штаба и предузете све мере на заштити становништва, али потребно је и да грађани размишљају о осигурању своје имовине, поручио је данас премијер Србије Александар Вучић.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, истакао да прогнозе нису катастрофичне, као што су звучале јуче, али да је ситуација и даље веома проблематична.

„Сада очекујем најновији извештај да видим које ће тачке и које реке да буду најугроженије, да бисмо тамо, пре свега због заштите становништва, могли да пошаљемо наше јединице. То ћемо да решавамо у току дана, а вечерас или ујутру ћемо имати састанак оперативног штаба да донесемо коначне одлуке”, објаснио је Вучић.

Премијер је замолио становништво да се дисциплиновано понаша и да поштује оно што им саопште државни органи.

На питање да ли је сагласан са изјавом министра без портфеља задуженог за ванредне ситуације Велимира Илића да је за поплаве одговоран бог, Вучић је одговорио да не може да криви бога за природне непогоде.

„Имате елементарне непогоде, а наше је да урадимо што је могуће више”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Он је истакао да је поносан на чињеницу да је за време актуелне власти урађено више објеката водопривреде него у претходних 40 година, јер су они заштитили и Крупањ, добрим делом и Обреновац, доњи део тока Чемернице…

Поручивши да ће држава наставити да ради на превентиви, Вучић се осврнуо и на неопходност да се грађани осигурају од бујичних вода, као што је то пракса у, како је рекао, Швајцарској, Румунији и Бугарској.

„Код нас када бисте то рекли некоме, линчовали би вас. Али, шта да радимо, борићемо се. Влада ће радити још више и јаче. Ваљда ћемо као грађани да будемо одговорнији и да више осигуравамо своју имовину. То је ствар и васпитања и промене свести о којој сви морамо да размишљамо и то је за нас задатак на којем треба да радимо у будућности”, закључио је Вучић.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh