Gradovi

DS zabrinut zbog neizbora kandidata Vojvodine za REM

BEOGRAD – Pokrajinski odbor DS uputio je oštar protest poslanicima SNS i izrazio zabrinutost zbog činjenice da nijedan od kandidata koga je predložio odbor za informisanje skupštine Vojvodine nije postao član saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

„Obor za informisanje skupštine Vojvodine predložio je doktora Vladimira Barovića i profesora Sinišu Isakova, koji, osim što ispunjavaju apsolutno sve kriterijume propisane zakonom, poseduju nesporne profesionalne i ljudske kvalitete i vrhunske rezultate u oblastima kojima se bave. Zabrinjava činjenica da su dva stručnjaka ostala bez podrške za članstvo u savetu REM, samo zbog toga što su iz Vojvodine, i samo zato što ih je predložio vojvođanski parlament, što predstavlja najgrublje kršenje Zakona koji ne predviđa mogućnost odbijanja predloga APV“, napominju vojvođanske demokrate.

U saopštenju se dodaje i da je ovakav odnos, kao i odnos narodnih poslanika, članova odbora za kulturu prema kandidatima koje su predložila nevladina udruženja, sraman je i nedopustiv.

„Podsećamo, upravo su poslanici Srpske napredne stranke uputili zahtev da se iz procedure povuče predlog o izboru predstavnika nevladinog sektora u savet REM-a. Čitav proces jedan je od najsramnijih primera kršenja Ustava i Zakona, bahatosti i nepoštovanja institucija. Na koncu, jedina kandidatkinja koja je izabrana, izjavila je da će joj uzor biti upravo Aleksandar Vučić“, ističu dalje vojvođanske demokrate.

Foto Tanjug/D. Nikolić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh