Gradovi

DSS: Šešelju je Kosovo moneta za potkusurivanje

BEOGRAD – Kosovo i Metohija ne sme biti moneta za potkusurivanje da bi se poboljšao pravni status haških optuženika, saopštila je danas Demokratska stranka Srbije povodom poziva lidera radikala Vojislava Šešelja da kosovski Srbi izađu na izbore za skupštinu južne srpske pokrajine.

„Patriotski blok Kosova i Metohije ima puno razumevanja za neugodnu poziciju u kojoj se nalazi rukovodstvo Srpske radikalne stranke u odnosima sa Haškim tribunalom ali, Kosovo i Metohija ne sme da bude moneta za potkusurivanje da bi se pravni status haških optuženika poboljšao“, piše u saopštenju Pokrajinskog odbora DSS za KiM.

Ta stranka ocenjuje da Šešeljev poziv Srbima da izađu na separatističke izbore za skupštinu samoproglašene „republike Kosovo“ predstavlja „tužan kraj ideologije srpskog nacionalizma koju je ovaj političar prethodnih godina zastupao“.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Pokrajinskog odbora Nenad Kojić, podseća se da su radikali skoro 15 godina bili protiv izbora na Kosovu i Metohiji.

„Postavlja se pitanje šta se to promenilo da Srpska radikalna stranka od najtvrđeg protivnika separtističkih izbora postane učesnik takvih izbora kojima se legitimiše i legalizuje samoproglašena republika Kosovo“, ističe se u saopštenju.

DSS, takođe, zamera Šešelju zalaganje za formiranje Zajednice srpskih opština, kao i to što se nije ogradio od, kako ta stranka smatra, Briselskog sporazuma „koji je potpisao Aleksandar Vučić, koga on poslednjih meseci puno hvali i divi se njegovom „poštenju“, piše u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh