Gradovi

Đukanović napustio ekipu uoči meča sa Makedonijom

KRAKOV – Golman rukometne reprezentacije Srbije Slaviša Đukanović napustio je ekipu uoči odlučujućeg meča sa Makedonijom za plasman u drugu fazu prvenstva Evrope, izrazivši nezadovoljstvo svojim statusom.

Golman Sent Rafaela je na Fejsbuk profilu potvrdio da se „zbog trenutne loše organizacije i neodgovornog ponašanja odredenih ljudi u reprezentaciji vraća u Srbiju, a potom odlazu u klub kako bi se spremio za pripreme i narednu polusezonu“.

„Želim da se obratim javnosti i kažem da je to samo moja odluka i da sam je doneo mirne glave sa puno razmišljanja. Sa momcima u ekipi imam sjajan odnos i želim im svu srecu u daljem takmicenju. Samo ja znam koliko sam se žrtvovao za ovaj tim, iako će to možda biti shvaceno drugacije nakon svega“, napisao je Đukanović.

Povodom ovog slučaja oglasilo se stručni štab na čelu sa selektorom Dejanom Perićem i igračima, koji su svi do jednog osudili potez Đukanovića.

„Đukanović nije više član reprezentacije. Posle primanja odluke selektora da u sastav za narednu utakmicu umesto njega uvrsti Dragana Marjanca, što prema pravilima i propisima ne bi značio kraj za Đukanovića na prvenstvu, igrač nije saopštio nezadovoljstvo selektoru. To je uradio putem društvenih mreža, a njegovu izjavu za neodgovorno ponašanje i lošu organizaciju u reprezentaciji Srbije, u potpunosti osuđuju svi igrači i članovi stručnog štaba“, piše u saopštenju.

Utakmica između Srbije i Makedonije igra se večeras od 18.15 sati u poljskom Krakovu.

freeimages.com, Till Achinger

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh