Novosti online

Две жене мигранти умрле од зиме у Бугарској

СОФИЈА – Две жене мигранти које су нађене мртве у руралном планинском региону Бугарске преминуле су од последица смрзавања, саопштиле су данас бугарске власти, у тренутку када тражиоци азила настављају са покушајима да допру до ЕУ упркос јакој зими.

Две преминуле жене припадале су групи од 19 миграната, међу којима је и 11 деце, које је погранична полиција јуче пронашла у близини југоисточног градића Мало Трново, а још се не зна које су националности, преноси АФП.

„Преминуле су две жене – једна млађа и једна средњовечна. Наши граничари учинили су све да им помогну, носећи их на рукама у покушају да их загреју, али је хладноћа учинила своје”, рекла је данас министарка унутрашњих послова Румјана Башварова бугарској приватној телевизији бТВ.

У саопштењу министарства се наводи да је једна жртва имала између 14 и 16 година старости, а друга између 30 и 40.

Сва деца из групе нађених миграната, узраста између четири и шест година, пребачена су у болницу са промрзлинама, док су две одрасле особе у критичном стању, рекао је портпарол болнице агенцији Фокус.

У региону у којем су две жене преминуле владају веома неповољни зимски услови са јаким ветровима, око 30 центиметара снега и веома ниским температурама.

Ово је други пут ове зиме да мигранти у Бугарској подлегну последицама смрзавања, након што су у јануару смрзнута тела двојице мушкараца нађена у планинској области на границе Бугарске са Србијом, наводи француска агенција, а преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh