Gradovi

Dvorana „Aleksandar Nikolić“ proširuje se na 10.000 mesta

BEOGRAD – Dvorana Pionir, koja od juče zvanično nosi ime po legendarnom košarkaškom treneru Aleksandru Nikoliću, uskoro će biti proširena i njen kapacitet iznosiće 10.000 mesta, rekao je novinarima direktor SRC Tašmajdan Milan Novović.

Trenutni maksimalan kapacitet iznosi 8.150 mesta.

„Novo ime i novi planovi, upravo smo potpisali ugovor oko proširenja kapaciteta, realan plan je da možemo do dođemo do 10.000 mesta i mi ćemo do polovine aprila prezentovati ugovor sportskoj i drugoj javnosti“, istakao je Novovović.

Ujedno, ispred dvorane biće napravljen trg i postavljena bista „oca srpske košarke“, a unutar dvorane biće postavljena spomen tabla.

„Veoma smo ponosni na inicijativu trenera Božidara Maljkovića i uz razumevanje premijera Aleksandra Vučića dvorana Pionir ponela je ime čuvenog trenera. Simbolično, prvi događaj u dvorani sa novim imenom biće Dejvis kup meč Srbije i Kazahstana i možda će baš naš najbolji sportista naše zemlje Novak Đoković odigrati prvi meč“, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Poznati trener Božidar Maljković, inicijator ideje, rekao je da je danas veoma emotivan dan za njega jer se za ovo borio 16 godina.

„Profesor Nikolić je patrijarh srpske košarke i zaslužio je da se Pionir, kao košarkaški hram, nazove po njemu. Ja se za ovo borim 16 godina, četiri olimpijska ciklusa, ali nije bilo razumevanja nekih prethodnih vlasti. Na sreću, Vučić je i sam „basketario“ na Novom Beogradu, refleksno reagovao i nepravda je ispravljena“, poručio je Maljković.

On je dodao da je kao trener radio u Realu, Barseloni, Panatinaikosu i zna koliko igrači najvećih evropskih klubova sa strahopoštovanjem dolaze u ovu dvoranu.

„Primio sam mnogo poruka iz celog sveta i svi su nam cecstitali na ovoj odluci. Moj prijatelj Eduardo Partela, koji je napravio špansku ligu rekao mi je da smo postali najkošarkaskiji grad u Evropi, jedini koji je svojim veličinama, Profesoru i Ranku Žeravici dao imena hala i na taj način smo ušli u Ginisovu knjigu poštovanja“, istakao je Maljković.

Aleksandar Nikolić je drugi velikan srpske košarke po kojem je jedna hala dobila ime, nakon što je Hala sportova na Novom Beogradu nazvana po Ranku Žeravici.

Prema Vesićevim rečima i na platou ispred Hale sportova biće postavljena bista bivšeg selektora Jugoslavije i trenera Crvene zvezde i Partizana.

Preview

PIONIR

Slide

VESIC I NOVOVIC

Slide

PIONIR

Slide

PIONIR

Slide

PIONIR

Slide

BOZIDAR MALJKOVIC

Slide

PIONIR

Slide

GORAN VESIC

Slide

GORAN VESIC

Slide

PIONIR

Slide

GORAN VESIC

PIONIR

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh