Gradovi

El Čapo: Brzo me izručite u SAD, maltretiraju me u zatvoru

MEKSIKO SITI – Meksički narkobos Hoakin „El Čapo“ Guzman zatražio je od svog pravnog tima da ubrza njegovo izručenje Sjedinjenim Američkim Državama zato što ga, kako tvrdi, maltretiraju u maksimalno obezbeđenom zatvoru u Meksiku, rekao je danas njegov advokat.

Guzman, koji je uhvaćen 8. januara nakon spektakularnog bekstva kroz podzemni tunel iz svoje tadašnje zatvorske ćelije, podneo je zahtev za brzo izručenje u „očajničkom činu“, izjavio je advokat Hose Refugio Rodriges, a prenosi AFP.

Policija je u januaru uhvatila El Čapa šest meseci nakon što je pobegao iz zatvora, a ubrzo potom je vraćen u isti zatvor, oko 90 kilometara zapadno od Meksiko Sitija, gde se i sada nalazi.

El Čapova supruga Ema Koronel rekla je nedavno da su se njegovi zdravstveni problemi „znatno pogoršali“ zato što ga zatvorski stražari bude zbog prebrojanja zatvorenika, ometajući mu san.

Kako je preneo AP, Koronelova je za „Radio Formula“ izjavila da Guzman ima problema sa nervozom i anksioznošću, pošto ne može da spava u maksimalno čuvanom zatvoru Altiplano.

Zatvorske vlasti bude Guzmana na svakih par sati zbog prebrojavanja zatvorenika, navela je američka agencija.

Mexico’s federal government via AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh