Novosti online

Елегантне хаљине од чипке

Модна манифестација 28. „Фешн селекшн” у организацији „Селекта” свечано је затворена програмима у хотелу „Москва”. Креације елегантних, дугих хаљина од чипке и других природних материјала које наглашавају женственост и сензуалност представио је дизајнер Ненад Секирарски. За госте је после ревије уприличен коктел, а затим приказан документарни филм „Први понедељак у мају”. Ово остварење прати припреме за најпосећеније модне изложбе у историји Метрополитен музеја у Њујорку „Кина: Поглед кроз лупу”. Вишегодишње истраживање кустоса Института за костим Метрополитен музеја Ендрјуа Болтона о кинеском утицају на савремену западњачку моду био је повод настанка овог документарца. Редитељ је Ендрју Роси. Ликове јунака филма чији је дистрибутер „Мегаком” оживели су глумци Вања Ејдус, Маја Шуша и Славен Дошло.


(Фото Д. Жарковић)

Редитељ Роси овековечио је судар високе моде и светски познатих личности на догађају Мет Гала, једном од највећих светских модних сусрета, који се традиционално сваке године одржава првог понедељка у мају. Организатор је Ана Винтур, главна уредница магазина „Вог”. Филм открива колика је моћ Ане Винтур – од одлучивања о томе ко може да се појави на раскошној забави до распореда седења гостију.

Уз појављивање највећих имена моде и шоу бизниса, попут Карла Лагерфелда, Џона Галијана, Жан-Пола Готјеа, Ријане, овај документарни филм отвара дебату о томе да ли моду треба посматрати као уметност. У протеклих пет модних дана поклоници моде могли су да у низу разноврсних програма погледају и ревије Драгане Грнчарски, „Шафрана” и Ирене Граховац.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh