Novosti online

ЕСПН: Ђоковић је Супермен, надмашиће Федерера

ЊУЈОРК – Угледни аналитичар ЕСПН-а Питер Бодо тврди да је Новак Ђоковић прави Супермен светског тениса и предвиђа да ће српски тенисер сигурно надмашити рекорд Роџера Федерера од 17 грен слемова и на тај начин постати најбољи у историји.

„Новакова звезда и даље све јаче сија, а свим његовим конкурентима се гаси. То је кобна комбинација за све осим Ђоковића. Многи рекорди су још пред Новаком. Три године након што је Федерер поставио рекорде налазимо се пред питањем да ли, односно када ће их српски Супермен ухватити”, навео је Бодо.

Он истиче да би недавни Ђоковићев тријумф на Аустралијан опену могао да буде историјски корак у јуришу на Федерерове рекорде.

„Федерер је последњи од 17 грен слемова освојио на 2012. на Вимблдону, када је имао 32 године. Новак Ђоковић сада има 29 година, и уколико настави да на овај начин осваја титуле, рекорд Швајцарца није необорив. Ђоковић је доживео изузетан развој и постао доминантан шампион који је поносан. Он је ожењен, недавно је постао отац и успео је да интегрише свој лични и професионалан живот, што му је помогло да постане још бољи”.

Бодо се осврнуо и на ривалство са свим великим тенисерима данашњице и навео да је са свима у позитивном скору, са посебним освртом на Надала који је био на два корака од Федерера, али његово тело није издржало. С друге стране, код Ђоковића нема знакова упозорења. Он је здрав и посвећен мисији.

„То је у ствари много година посвећености, напорног рада, одрицања и преданости, а не само тренинга. То је начин живота”, закључио је Бодо, а преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh