Gradovi

„Esterajh“: Ostroški hteo da prevari osiguranje

BEČ – Pisac srpskog porekla, koji živi u Beču, Petar Milatović Ostroški slagao je da je sredinom juna bio napadnut kako bi prevario osiguranje, objavio je bečki dnevnik „Esterajh“.

On je tada policiji prijavio da su dve maskirane osobe upale u njegov stan i odnele „škakljive“ dokumente, novac i druge vredne predmete, posle čega su ga, navodno, vezali za stolicu i pobegli.

Tokom istrage, pripadnici kriminalističke policije u Beču su ustanovili da postoje nejasnoće u priči književnika i tragova nađenih na licu mesta.

Suočen sa pritiskom dokaza, Milatović je priznao da je sve izmislio. Njegov motiv je bio da prevari osiguranje i od njega dobije novac, pa je protiv njega podneta prijava, navodi „Esterajh“ pozivajući se na izvore iz istrage.

Ostroški je, da podsetimo, u junu pričao da je napadnut jer je pisao o pravoslavnim sveštenicima koji su bili „komunistički špijuni“.

On je tada rekao i da su napadači od njega tražili dokumentaciju korišćenu za pisanje knjige „Komesari u mantijama – komunistički špijuni u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC)“.

„Tražili su od mene da im predam dokumentaciju na osnovu koje sam napisao i objavio na nemačkom knjigu ‘Komesari u mantijama – komunistički špijuni u SPC’. Uspeli su da nađu dokumentaciju koju sam dobio od ubijenog ministra Pavla Bulatovića, kao i 12 umetničkih dela, i oko 3.200 evra u gotovini koje su mi ukrali iz kućne kase, a odneli su još nekoliko vrednih predmeta“, ispričao je tada Ostroški.

Kada je reč o „napadačima“, Ostroški je i tu smislio celu priču.

Foto youtube.com

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh