• Gradovi

  Estonija optužila Rusiju za narušavanje vazdušnog prostora

  MOSKVA – Glavni štab estonskih odbrambenih snaga saopštio je danas da je avion An-148 ruskih pograničnih snaga, navodno, narušio vazdušni prostor te zemlje.

  „Prvog novembra u 9.33 časova u vazdušni prostor Estonije bez dozvole je ušao avion pograničnih snaga Ruske Federacije An-148. Narušavanje vazdušnog prostora dogodilo se u blizini ostrva Vajndlo, a avion je u vazdušnom prostoru Estonije ostao oko jedan minut“, saopštio je estonski štab.

  U saopštenju se dodaje da je avion imao uključen primopredajnik i predstavio je plan leta kao i da u vreme narušavanja, An-148 nije bio u radio-kontaktu sa kontrolom vazdušnog saobraćaja Estonije, prenosi Sputnjik.

  Prema podacima estonske vojske, ruski ambasador u Talinu danas je pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Estonije, gde su mu uručili protestnu notu.

  Ministarstvo odbrane Rusije je više puta saopštavalo da se svi letovi ruskog vazduhoplovstva izvode u strogom skladu sa međunarodnim propisima o korišćenju vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, bez narušavanja granica drugih država, navodi Sputnjik.

  Foto Tanjug/S. Ilić, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com