• Gradovi

  EU objavila nove mere za borbu protiv terorističkih napada

  Evropska unija objavila je danas nove mere za zaštitu od terorizma posle serije napada automobilima i noževima u nekoliko većih evropskih gradova.

  Evropska komisija, koja predlaže i nadzire primenu evropskih zakona, saopštila je da će nove mere doprineti boljoj bezbednosti na masovnim okupljanjima, poput koncerata i sportskih dogadjaja.

  Nove mere predvidjaju dodatna sredstva za finansiranje saradnje policije i privatnog obezbedjenja u tržnim centrima i velikim sportskim priredbama.

  Evropski komesar za bezbednost Džulijan King rekao je da bezbednosne službe moraju da se prilagode metodama terorista kako bi sprečili napade.

  „Teroristi ne čekaju. Oni menjaju i prilagodjavaju svoje metode. Moramo da budemo spremni da se prilagodimo i odgovorimo“, naveo je King.

  On je dodao da je moguće odbraniti se tako što će se teroristima ograničiti pristup sredstvima koje koriste za napade i jačom medjunarodnom saradnjom.

  Brisel želi ponovo da razmotri prodaju sastojaka koji se koriste za pravljenje bombi i pomoć za dešifrovanje telefona i kompjuterskih podataka.

  Evropska komisija je za 2017. i 2018. izdvojila 118 miliona dolara za zaštitu javnih prostora i podizanje svesti o potencijalnoj opasnosti na javnim okupljanjima.

  Brisel se nada boljoj saradnji sa Alžirom, Egiptom, Izraelom, Jordanom, Libanom, Marokom, Tunisom i Turskom, posebno prilikom razmene ličnih podataka o počiniocima krivičnih dela.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com