Gradovi

Evropski komesar za humanitarnu pomoć sutra u poseti Srbiji

BEOGRAD – Evropski komesar za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristos Stilijanides će posetiti Srbiju u petak, 15. januara, i sastaće se sa premijerom Aleksandrom Vučićem, saopštila je Kancelarija EU u Srbiji.

Stilijanides će se sastati i sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom i komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem.

Stilijanides će, kakao je najavljeno, potom sa Vulinom i Cucićem posetiti prihvatno-tranzitni centar Adaševci gde će otvoriti prošireni kutak za decu, koji su osnovali UNICEF i Evropska unija.

On će se takođe susresti sa predstavnicima partnerskih organizacija Evropske unije koji pružaju pomoć migrantima i izbeglicama.

Uoči posete Beogradu, Stilijanides je izjavio da je „Srbija je ključni partner u upravljanju aktuelnom izbegličkom krizom širom Evrope“.

„Dolazim u posetu kako bih pokazao našu evropsku solidarnost na terenu. Zbog oštrih zimskih uslova sa kojima se brojne izbeglice suočavaju duž zapadnobalkanske rute sada je više no ikada važno obezbediti najosnovnije potrepštine, kao što su privremeni smeštaj, hrana, zdravstvena nega, voda, higijena i zaštita za žene i decu“, rekao je evropski komesar za humanitarnu pomoć.

Foto skrinšot Tanjug video (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh