Gradovi

Evrovizija 2016: Zvižduci neće biti cenzurisani

STOKHOLM – Ako publika u Stokholmu bude negodovala i zviždala tokom predstojećeg takmičenja za pesmu Evrovizije, gledaoci ispred malih ekrana će to čuti, saopštila je švedska televizija SVT koja će uživo prenositi ovogodišnji Evrosong.

Prestonica Švedske je nakon pobede Mansa Selmerlova s pesmom „Heroes“ u Beču prošle godine stekla pravo da bude domaćin 61. izdanja Pesme Evrovizije, koja će biti održana 14. maja.

Švedski javni servis je najavio da neće postavljati zvučne reduktore kao što je to 2015. godine učinila austrijska televizija ORF kako bi pre svega zaštitila ruskog predstavnika koji je već bio izviždan godinu dana ranije, u Danskoj.

Publika u sali tokom finalne večeri Evrovizije stekla je običaj da zviždi nakon izvođenja pesme s kojom Rusija učestvuje na takmičenju, ne da bi kaznila izvođača ili kritikovala numeru, već da bi vladi u Moskvi poslala poruku u znak protesta protiv anti-gej zakona koje je uvela.

„Mi želimo da prikažemo što autentičniji spektakl. Nećemo ništa cenzurisati“, rekla je direktorka SVT-a u izjavi za Aftonbladet.

Prošlogodišnji domaćin Evrovizije, Končita Vurst, tražio je od publike da aplaudira ruskoj predstavnici Polini Gagarini koja je prethodno bučno izviždana.

Uprkos zvižducima, Gagarina je osvojila drugo mesto sa pesmom „A Million Voices“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh