Novosti online

Exit проглашен за Најбољи европски фестивал за 2016.

НОВИ САД – Exit је проглашен за Најбољи европски фестивал за 2016. годину од стране водеће европске туристичке организације „European Best Destinations”, које то признање додељује у сарадњи са Европском комисијом, саопштио је данас Exit тим.

Ту ласкаву титулу Exit је освојио испред фестивала као што су енглески „Secret Garden” коме је припало друго место, белгијски Tomorrowland (3. место), па и испред фестивалског гиганта Glastonbury (4. место), те мађарског Szigeta који се нашао на петом месту.

Из „European Best Destinations” је саопштено да су летњи музички фестивали део европског идентитета и да је Exit постао један од најважнијих фестивала на свету.

„Са вашим фестивалом доприносите привлачности Европе као светске дестинације број један у свету”, наводи се у саопштењу из Брисела, преноси Танјуг.

Оснивач и директор Exita Душан Ковачевић је поводом добијања престижног признања рекао да након награда за најбоље европске фестивале 2014. за Exit и 2015. за Sea Dance, ово ново признање потврђује углед Exita као једног од водећих музичких фестивала на свету.

„Посебно је задовољство што смо успели да позиционирамо Exit испред свих осталих водећих европских фестивала са десетоструко већим буџетима и што смо Нови Сад и целу Србију поново учинили фестивалском престоницом Европе”, рекао је Ковачевић.

„European Best Destinations” је европска кровна организација за промоцију европске културе и туризма, чије чланство чини чак 355 туристичких организација широм Европе, а њен рад и годишња признања, за која редовно гласају стотине хиљада путника широм планете, директно утичу на промоцију награђених дестинација које затим бележе раст глобалних туриста и инвеститора.

Из Exit тима истичу да су недавни примери награђених дестинација, као што су Порто и Бордо, учинили те градове посебно атрактивним за посетиоце из Америке и Азије, али и унутар Европе.

Сајт „European Best Destinations” месечно посећује више од 2,5 милиона посетилаца, уз десетине хиљада пратилаца на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму и Пинтересту, а њихове активности прати и медијски домет који се мери у десетинама милиона гледалаца.

У званичном опису првопласираног фестивала на сајту „European Best Destinations”, Exit је описан као награђивани летњи музички фестивал који се одржава сваке године у Србији, на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, коју многи сматрају за једну од најбољих фестивалских локација у свету.

„Exit је јединствен у фестивалском свету јер је настао из студентског покрета за мир и демократију у Србији и на целом Балкану. И данас, Exit има снажну друштвену мисију да помаже младима Балкана”, каже се на поменутом сајту.

Из Exit тима поручују да је добијено признање једно од највећих од оснивања Exita поред два фестивалска „оскара”, односно две ЕФА награде за најбоље фестивале у Европи уз бројне утицајне листе (BBC, Guardian, CNN, Conde Nast, Yourope, Lonely Planet, Superbrands) на којима је Exit редовно истицан као један од водећих европских и светских фестивала.

„Оснивањем Sea Dance у Будви и Revolution festivala у Темишвару, поменута признања су се пренела на целу Exit Авантуру, која за циљ има да уједини креативни потенцијал целог Балкана и тиме га оснажи у великој, светској конкуренцији и учини га најатрактивнијим регионом за омладински туризам на свету”, нагласасава се у саопштен Exit тима.

Exit фестивал ове године ће се одржати од 7. до 10. јула на Петроварадинској тврђави, а затим Exit Авантура путује на Јадранско море, где ће на плажи „Јаз” од 14 до 16. јула бити одржан трећи Sea Dance фестивал.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh