Novosti online

„Филиграни с југа” у дворани „Карл Орф”

Интерпретаторка етно-музике Балкана и представница косовскометохијске песме Милица Милисављевић Дугалић одржаће солистички концерт у Минхену, у дворани „Карл Орф”, на традиционалном фестивалу „Дани Балкана”, где ће представити и свој актуелни албум „Филиграни с југа”.

На овој манифестацији, која ће бити одржана у марту, уметници кроз изложбе, фотографије, филмове, музику и фолклор представљају културну разноликост југоисточног дела Европе. Публика ће моћи да слуша најлепше традиционалне песме из Србије, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.

За концерт, осим популарних хитова, односно најслушанијих обрада традиционалних песама које је урадила с истакнутим музичарима, наша уметница припремила је и најлепше, ретко снимане песме које се сматрају скривеним драгуљима Балкана.

„За мене је велика част што представљам традицију као што је наша на тако важном фестивалу. Ова музика захтева посебну врсту пажње и подједнако је занимљива и странцима и људима с балканских простора који живе на Западу. Музика коју изводим подједнако је концертна и забављачка, а мени даје подстрек и мотив за бољи рад”, каже Милица Милисављевић Дугалић.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh