Gradovi

Filip David: Ograđujem se od prisustva predsednika Nikolića

Pisac Filip David danas je, primajući nagradu „Janko Šafarik“ u Narodnoj biblioteci Srbije, na početku svog obraćanja rekao da se „ograđuje od prisustva predsednika Srbije Tomislava Nikolića“ na tom skupu.

BEOGRAD – Pisac Filip David danas je, primajući nagradu „Janko Šafarik“ u Narodnoj biblioteci Srbije, na početku svog obraćanja rekao da se „ograđuje od prisustva predsednika Srbije Tomislava Nikolića“ na tom skupu.

Na centralnoj manifestaciji proslave Dana Narodne biblioteke i Nacionalnog dana knjige, David je rekao da on poštuje instituciju predsednika, ali od devedesetih godina nije saglasan sa govorom, politikom i idejama Tomislava Nikolića i oseća obavezu da to kaže.

Na taj potez Filipa Davida reagovao je ministar kulture Ivan Tasovac, koji je rekao da je neprimereno na takvom mestu mešati politiku i kulturu, jer je kultura jedino polje u kome politika ne treba da postoji.

David je dobio nagradu „Janko Šafarik“ za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka Srbije za 2015. za roman „Kuća sećanja i zaborava“, a uručio mu je upravnik Narodne biblioteke Srbije Lasko Blašković.

Predsednik Nikolić je na proslavi Dana knjige nagradu „Janko Šafarik“ za bibliotekarsku delatnost uručio direktorki Biblioteke grada beograda Jasmini Ninkov.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh