Gradovi

Fišler: Potrebno evropsko delovanje

BEČ – Bivši evropski komesar za poljoprivredu Franc Fišler ocenio je danas posle podne da je neophodno evropsko delovanje u mnogim oblastima.

On je na otvaranju Političkih razgovora na Evropskom forumu Alpbah, u istoimenom gradiću u austrijskoj pokrajini Tirol, kazao da je evrospko delovanje, na primer neophodno za okončanje rata u Siriji, ali i rešavanju izbegličkog pitanja, kao i u odnosima sa Turskom i Rusijom, kao i u vezi sa transatlanstkim odnosima.

Fišler, koji je predsednik Foruma Alpbah, na početku otvaranja Političkih razgovora podsetio na žrtve zemljotresa u Italiji i zamolio za odavanje počasti minutom ćutanja.

Na otvaranju su još govorili švajcarski pisac Lukas Berfus, kao i profesor političkih nauka Džon Kin, dok šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc nije stigao, već će od sutra učestvovati u diskusijama o EU.

Naime, za sutra je najavljena diskusija na temu „Istočnoevropske države i njihov odnos sa EU i Rusijom“, na kojoj će učestvovati, pored Kurca, šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak i ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavlo Klimkin.

Politički razgovori su ove godine posvećeni i pitanjima budućnosti demokratije, primena ciljeva održivosti UN, ali i Bregzitu i buducnosti Evrope, kao i Turskoj između regionalnih težnji i izazova.

Foto Tanjug/ Video arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh