• Gradovi

  Glas Koncila: Žena je poslušna kad shvata da je druga

  SPLIT – U susret crkvenom prazniku Velike Gospe, 15. avgusta, glasilo Katoličke crkve u Hrvatskoj Glas Koncila objavio je tekst sveštenika Ivice Raguža u kojem se žene upozoravaju da će postati neposlušne u slučaju da traže pravo na jednakost i ako ne žele da prihvata da su „one druge“, a „muškarci prvi“, prenela je.

  Doktor Raguž, prenela je splitska Slobodna Dalmacija, objašnjava i zašto muškarci greše i ko je za to kriv.

  „Eva je zgrešila zbog neposlušnosti, a ne Adam. Adam je, a kako to često biva i danas, zgrešio zbog sažaljenja sa svojom ženom. Adamu je bilo žao njegove žene Eve, nije ju hteo ostaviti samu u njenom grehu, nego joj je hteo biti blizak, makar i u tom grešnom sažaljenju“, piše Ivica Raguž.

  Svestan da takvo tumačenje odnosa muškarca i žene može izazvati podsmeh, onih žena i muškaraca koji su se, kako kaže, udaljili od vere, Raguž dalje kaže:

  „Kakve god bile kritike i kakva god bila sumnjičavost spram ovakvog govora, ne možemo ne ostati verni istinitosti biblijske, hršćanske slike o ženi, a to je da je najveće iskušenje za ženu neposlušnost“.

  Slobodna Dalmacija konstatuje da je tekst katoličkog nedeljnika ima zadatak da „promatra važne događaje, osebno u svetlu etike, hrišćanskog morala i katoličkog društvenog nauka“.

  Foto www.glas-koncila.hr

  NOVOSTIDANA.RS

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com