Novosti online

Гласај за нашу планету

„Климатске промене су стварне и дешавају се баш сада. Погађају читаву нашу врсту. Морамо радити заједно на овом проблему. Не смемо више одуговлачити” , поручио је свету глумац Леонардо Дикаприо на додели „Оскара”. Сведоци смо свакодневних климатских промена и глобалног загревања. Бајковите зиме са белим шкрипавим снегом су нестале. Приметне су драстичне осцилације у температури. У току дана промене се четири годишња доба.

Научници откривају да су главни узрок наглих климатских промена штетни гасови пуштени у атмосферу. Они утичу и на екосистем, ниво мора, временске прилике и суше које некад могу да доведу до пожара.

Присталице непрофитне организације „Сат за нашу планету” широм света показују своју друштвену моћ палећи светла упозорења. Под слоганом „Мењајмо климатске промене” позивају на деловање. Они путем друштвених мрежа и неколико кликова подстичу људе да размишљају о климатским питањима.

Генерални секретар Уједињених нација Бан Ки Мун поручује да су људи сами допринели климатским променама и они једини могу да их реше.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh