Gradovi

GO SNS pita Božovića:Koji si ti stručnjak?

BEOGRAD – Gradski odbor SNS reagovao je danas na izjavu predsednika GO DS Balšu Božovića o rekonstrukciji Slavije pitanjem, koji je on to stručnjak da sebi da za pravo da osporava analizu Saobraćajnog fakulteta o podzemnim prolazima.

U saopštenju GO SNS se Božoviću poručuje da ova gradska vlast pita struku, a ne političku stranku kao što su to činile demokrate.

„Takođe, naš projekat će uštedeti oko tri miliona evra upravo zbog izuzimanja prolaza, pa pitamo Božovića gde je trebalo da nestanu ti milioni“, stoji u saopštenju.

GO SNS Beograda poručuje da neobaveštenog Balšu Božovića obaveštava da je projekat rekonstrukcije Trga Slavija usvojila upravo vlast Demokratske stranke.

Međutim, ukazuje se, nesposobna vlast predvođena DS nije realizovala ovaj projekat jer nije uspela da obezbedi ni građevinsku dozvolu, a kamo li da reši sve druge imovinsko pravne odnose, koje je odgovorna gradska vlast, predvođena SNS-om, rešavala prethodne dve godine.

„Za građane su demokrate sinonim za bahatost, razmetljivost i odsustvo odgovornosti i zato su ih građani kaznili na izborima“, navodi se u saopštenju beogradskih naprednjaka.

Božović je prethodno kritikovao gradsku vlast jer smatra da sprovođenjem rekonstrukcije Trga Slavija dokazuje, kako tvrdi, elementarno neznanje i neodgovornost.

On, naime, smatra da je gradska vlast, pozivajući se na klaustrofobičnost građana, donela „nerazumnu odluku“ o trgu bez prolaza, sa preskupom fontanom i muzikom koje ničemu kvalitetnijem neće doprineti, za šta će, kako kaže, biti potrošen ogroman novac.

Prema Božoviću, Slavija bi trebalo da bude moderan trg sa kružnim tokom i podzemnim prolazima koji pešacima olakšavaju kretanje i komunikaciju sa okolnim ulicama, kao i veću bezbednost.

Foto Tanjug/ Video arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh